Hoxe é Luns 16 de Setembro de 2024

Chapela e Cesantes lideran o inicio da tempada da Liga Feminina de Traiñeiras

Diseño sin título

A enseada de San Simón acolleu esta fin de semana a II Bandeira Feminina Cesantes-Concello de Redondela e XXXIX Bandeira Concello de Redondela dá LGT-A. En total reuníronse 350 remeiros e remiras de toda Galicia, sendo a embarcación feminina vencedora a do Club de Remo Chapela, mentres que no segundo posto situouse o CCD Cesantes-Rodavigo. A bandeira masculina foi para Ares, seguida tamén polo equipo berete.

A II Bandeira Feminina Cesantes-Concello foi a regata que inauguro a tempada e nela participaron unhas 130 remeiras dos sete clubs dá liga: Mugardos-A Cabana, CR Rianxo, Salgado-Perillo, CM Castropol, CR Cabo dá Cruz e vos redondeláns CR Chapela-Wofcoe Cesantes-Amegrove-Cefycal como anfitrión. A embarcación de Chapela arrasou ás súas rivais. Superou en 50 segundos a Cesantes, que obtivo un moi bo segundo posto. A terceira Rianxo que entrou na meta a un minuto e medio e o resto de embarcacións a máis de dous minutos.  A tripulación laranxa parece que segue o camiño da tempada anterior e pode volver quedar gañadora da Liga.

A proba masculina dá LGT-A contou con doce clubs en competición para disputar a que é a segunda bandeira dá tempada nesta categoría. Participaron máis de 220 remeiros de Samertolameu-Fandicosta, Tirán-Pereira, Urme, Mecos, Mugardos-A Cabana, Ares, Cabo da Cruz, Castropol, Club de Remo Narón e os barcos redondeláns do  Chapela-Wofco e o anfitrión Cesantes-Rodavigo. Nesta proba, a traiñeira masculina de Chapela protagonizou unha emocionante regata, acadando un meritorio segundo posto despois dunha competición moi rifada na que finalmente o vencedor foi Ares. Pola súa banda, a embarcación masculina de Cesantes non tivo tanta sorte e quedou no último posto.

Entre as dúas bandeiras repartíronse 15.000 euros en premios, 6.000 euros non casodá II Bandeira Feminina Cesantes-Concello de Redondela e 9.000 euros na XXXIX Bandeira Concello de Redondela dá LGT-A.